Η Ευγενία Βλάχου, μετά την αποφοίτησή της από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), απέκτησε MSc στη Δημόσια Υγεία και εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή (PhD) στην Ενδοκρινολογική Γυναικολογία, επίσης από το ομώνυμο πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στο Θεραπευτήριο «Ο Ευαγγελισμός», όπου και έλαβε την Παθολογική Νοσηλευτική Ειδικότητα. Αμέσως μετά, μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εξειδικεύτηκε στη Διαβητολογική Νοσηλευτική.
Σήμερα εργάζεται ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus και έχει πάρει μέρος σε αρκετά διακρατικά προγράμματα με χώρες της Ε.Ε. Διετέλεσε για 5 χρόνια Τομεάρχης του Γ’ Τομέα Μαθημάτων (Νοσηλευτική Ειδικοτήτων), ενώ σήμερα στον ίδιο Τομέα είναι Αναπλ. Διευθύντρια. Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, καθώς επίσης ανακοινώσεις και συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Παρουσιάζει συγγραφικό έργο σε βιβλία, διδακτικές σημειώσεις, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, καθώς και επιμέλειες μετάφρασης βιβλίων.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ενδοκρινολογική – Διαβητολογική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Μητρότητας. Παράλληλα, συμμετέχει εθελοντικά ως νοσηλεύτρια στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».
Επιπλέον, είναι μέλος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και αντιπρόεδρος του 1ου Περιφερειακού Τμήματος ΕΝΕ, του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΕΝΕΕ), πάρεδρο μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (ΕΕΕ), της European Society of Endocrinology-Nurses (ESE-N) και του Foundation of European Nurses in Diabetes (FEND).
Group-4
Ο Μάκης Παπαταξιάρχης διαθέτει 20ετή εμπειρία στο φαρμακευτικό κλάδο.
Εντάχθηκε στο δυναμικό της Janssen-Cilag Ελλάδος το 2000, όπου ανέλαβε θέσεις αυξημένης ευθύνης όπως του Business Unit Director, και του Marketing & Sales Director. Το 2010 μετακινήθηκε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Janssen Ρουμανίας, όπου παράλληλα διατέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ARPIM). Από το 2013 κατείχε τη θέση του National Director, Systems of Care, στη Janssen Pharmaceuticals Inc. στις ΗΠΑ.
Ο κ.Παπαταξιάρχης από το τέλος του 2015, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen του ομίλου Johnson & Johnson, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Επίσης από το 2017 είναι Πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (PIF) και παράλληλα Chairman στο Pharma Committee του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (AMCHAM).
Κατέχει πτυχίο Φαρμακευτικής, Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές στις Φαρμακευτικές Επιστήμες, είναι δε κάτοχος ΜΒΑ σε Marketing Management.
Διαβάστε την ομιλία εδώ
Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων Galenica A.E., φαρμακοποιός απόφοιτος Ε.Κ.Π.Α., απόφοιτος Ζωγραφείου Κωνσταντινούπολης με εμπειρία στην φαρμακοβιομηχανία Ελλάδος και εξωτερικού ως Marketing Manager, Business Development, Business Unit Director.
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών (Π.Ε.Φ.), Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζωγραφειωτών Ελλάδος (Σ.Ε.Ζ.), ιδρυτικό μέλος – Γ.Γ. Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Marketing (ΕΕΦΑΜ), μέλος συντακτικής επιτροπής περιοδικών «Φαρμακευτική», «Δεξαμενή» αρθρογράφος στην εφημερίδα «Ο Πολίτης».
Ο Δήμος-Δημήτριος Μητσικώτσας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1985 και σπούδασε νευρολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (1989-1994), όπου επίσης εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη Νευροφαρμακολογία (Εργαστήριο Πειραματικής Φαρμακολογίας). Έκανε μετα-διδακτορικές σπουδές στο Harvard Medical School (1996-1998) & University College London (2000-2001) στη μοριακή φαρμακολογία του κεφαλικού πόνου. Από το 2001 ως το 2016 ήταν διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου ΑΘηνών και υπεύθυνος των ειδικών ιατρείων για την Πολλαπλή Σκλήρυνση και την Κεφαλαλγία. Από το ΜΑΙΟ 2016 εργάζεται στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Είναι μέλος πολλών εθνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών (Ελληνική Νευρολογική Εταιρία στην οποία διετέλεσε μέλος του Διοιητικού Συμβουλίου, Ελληνική Εταιρία Κεφαλαλγίας, στην οποία διετέλεσε μέλος και Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών, American Academy of Neurology, International Headache Society, κτλ). Από το ΣΕΠ 2014 ΩΣ ΤΟ ΣΕΠ 2016 διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Κεφαλαλγίας, και από το ΜΑΙΟ 2015 ως το ΜΑΙΟ 2018 είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα επιστημονικών άρθρων (85 άρθρα στο PubMed με 4.430 βιβιλογραφικές αναφορές) και είναι κριτής επιστημονικών δημοσιεύσεων σε 18 διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι Associated Editor στο Journal of Headache and Pain και μέλος διεθνών επιτροπών κατευθυντήριων οδηγιών προς ιατρούς (EFNS, EHF & HIS). Συγγραφέας και επιμελητής έκδοσης τριών βιβλίων στην Ελληνική γλώσσα με θέμα τις Κεφαλαλγίες και την Πολλαπλή Σκλήρυνηση και συγγραφέας σε 8 διεθνή συγγράματα. Πρόσφατα δημοσιεύθηκε διεθνής έκδοση βιβλίου του με θέμα τη φαρμακευτική θεραπεία των κεφαλαλγιών.
Η Κατερίνα Κουτσογιάννη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε μετά από 27 χρόνια εργασίας στο τμήμα εξωτερικού Εμπορίου. Το 2ΟΟ3 έχοντας αρκετή εμπειρία από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ως ασθενής με ρευματοειδή αρθρίτιδα από πολύ νεαρή ηλικία σε συνεργασία με άλλους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα ιδρύσαν τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης όπου η κ. Κουτσογιάννη εκλέγεται για πέντε συνεχείς θητείες Πρόεδρος.
Συμμετέχει ενεργά στο χώρο των οργανώσεων ασθενών με ρευματικά νοσήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εμπλουτίζοντας την εμπειρία της με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια τις περισσότερες φορές ως ομιλήτρια. Παράλληλα, συμβάλει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Συλλόγου με στόχο την ευαισθητοποίηση της πολιτείας για τη σοβαρότητα των ρευματικών νοσημάτων, τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς περίθαλψης και πρόσβασης των ασθενών σε όλες τις σύγχρονες θεραπείες καθώς και στην ενιαία έκφραση των ρευματοπαθών και των χρονίως πασχόντων στην Ελλάδα. ‘Έτσι είναι μέλος της προσωρινή Διοικούσας Επιτροπής της νεοσύστατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασθενών, Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα «Ρευμαζήν» και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της πλατφόρμας οργανώσεων χρονίως πασχόντων «Patients in Power».
Ο Μάριος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 1974. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1992 και από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος(Deree) το 2000 με πτυχίο Κοινωνιολογίας.
Υπήρξε χρήστης ουσιών για πολλά χρόνια. Στην κοινωνική επανένταξη της μονάδας απεξάρτησης 18Aνω, συμμετείχε ενεργά στην ακτιβιστική ομάδα «Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης» με τους συνθεραπευόμενους και τους θεραπευτές του . Εκείνη την εποχή άρχισε να δημοσιεύει τα κείμενά του σε διαδικτυακούς τόπους και επιστημονικά έντυπα, αλλά και να πραγματοποιεί web broadcasts επικοινωνώντας την εμπειρία του σαν εξαρτημένος που διάλεξε τον δύσκολο δρόμο της στεγνής απεξάρτησης.
Από το καλοκαίρι του 2014 ο Μάριος εργάζεται για τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» συντονίζοντας δράσεις μείωσης βλάβης για χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών. Επίσης τον τελευταίο χρόνο είναι μέλος του European AIDS Treatment Group(EATG) και επίσης μέλος του Δ.Σ. του Drug Policy Network of SouthEastern Europe(DPNSEE) . Έχει παρακολουθήσει και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια και ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μιλάει ανοιχτά για την ιστορία του ως χρήστη καθώς και για τη συνυπάρχουσα λοίμωξη από τον HIV με την HVC που αντιμετωπίζει επειδή πιστεύει ότι σπάει την αόρατοτητα, τη σιωπή και το στίγμα γύρω από την κοινότητα προέλευσής του. Το αόρατο σκοτώνει πιο γρήγορα από κάθε ρετροϊό και κάθε ουσία και στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί.
Dr Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Πνευμονολόγος από το 1996, Διευθυντής ΕΣΥ στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (πρώην ‘’Ο Άγιος Ανδρέας’’) από το 2015, είναι αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) από τον Δεκέμβριο του 2015. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας (2007). Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, 2014-2019.
Έχει διατελέσει, αιρετός εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Νοτιοδυτικής Ελλάδας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, αιρετό μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ιατρός εργασίας με ανάθεση Δ.Σ. για 3 χρόνια, μέλος της Επιτροπής Φαρμάκων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για 2 χρόνια και της Επιτροπής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) ως τον Δεκέμβριο 2015, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (εκπρόσωπος επιμελητών Β’).
Από το 2002 ως το 2005 εργάσθηκε ως διδάσκων, επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Πάτρας ενώ από το 2000 μέχρι το 2015 είχε ανάθεση διδασκαλίας στο τμήμα Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων του Γ. Ν. Πατρών.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου ‘’Doping, μεταξύ επιτρεπτού και απαγορευμένου. Θύτης και θύμα ο αθλητής’’ ( Αθήνα 2008, εκδόσεις Ποντίκι) και από το 1996 μετέχει σε επιστημονικές εταιρείες της ειδικότητάς του ενώ έχει αρκετές συμμετοχές και παρουσιάσεις εργασιών σε διεθνή και Ελληνικά συνέδρια καθώς και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Διαβάστε την ομιλία εδώ
Γεννήθηκε το 1965 στα Ρίζια του Έβρου
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης το 1990
Από το 1992 διατηρεί Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας στο Σιδηρόκαστρο Σερρών
Διατέλεσε επι σειρά ετών Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Σερρών του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών
Από το 2012-2015 διατέλεσε Α΄ Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου φυσικοθεραπευτών.
Από το 2015 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου φυσικοθεραπευτών.